Gävle: 026-60 04 32 * gavle@jbggruppen.se
Stockholm: 08-511 76 525 * info@jbggruppen.se

Vad är Egen Anställning?

Tjänsten Egenanställd, innebär att Du/Ni gör jobbet och låter oss på JBG ta hand om all administration, redovisning till myndigheter och inbetalning av momser och skatter, sen får Ni ut en lön efter avdrag av våra avgifter.

Egenanställningsbranschen, dvs de person som jobbar som egenanställda i Sverige ökar. De betyder att mer människor vågar satsa på sina ideér vilket vi på JBG vill uppmuntra.

Vi tillhandahåller en möjlighet för dig som inte vill, kan eller får starta eget, att kunna fakturera dina uppdrag.

Detta gäller även för dig som har drivit företag och har dina företagskontakter kvar, för hos oss blir du anställd men av dig själv och du hittar uppdragen och vi fakturerar genom JBG. Du fokuserar helt enkelt på det Du är bra på och får lön efter din egen omsättning. Kan det bli enklare?

Arbetsförmedlingen räknar egenanställning som ett företag och erbjuder starta eget bidrag och skatteverket har sagt okey för egenanställning, läs mer om det här.

Bor du i utlandet men ska jobba i Sverige för ett svenskt företag ett tag. Då fungerar egenanställningen för dig med.

De finns så mycket olika anledninngar till att vara egenanställd istället för egen företagare. Vissa är osäkra på hur man gör som egen företagare och väljer egenanställning först för att sen när man vet att allt fungerar gå vidare till att driva ett eget företag, självklart hjälper vi till med alla papper som behövs för de. Andra har haft eget företag förut och vill absolut inte ha de igen, men gillar att jobba med sig själv som chef. Oavsett anledning så är ni välkommna till oss.

Några vanliga frågor

I vilka brancher kan man vara egenanställd?

De finns inga begränsningar och yrken där du kan vara egenanställd.

Måste man bo i Stockholm för att kunna vara egenanställd hos er?

Nej absolut inte. Vårat huvudkontor ligger i Stockholm, men vi har kunder över hela Sverige.

Hur länge får var jobba som egenanställd?

De bestämmer du själv. Vissa vill testa sin idé och se om de funkar i några månader. Andra stannar flera år för de trivs med att slippa själva pappersarbetet. De är så olika från person till person och situation till situation. Men finns ingen gräns för hur länge.

Vad kostar de att vara egenanställd?

Finns två varianter av detta:

Oavsett allterativ så fixar vi alla delar som behövs inklusive moms raportering.

Enstaka

Du har enstaka uppdrag och fakturor att skicka, lite eget inköp.
Då betalar du en %-satts på omsättningen,  vi drar skatt och sociala och utbetalar resten till dig när vi fått betalt av kunden.

Löpande

Du har löpande och återkommande uppdrag och har det som din huvudsysselsätting.

Då betalar du en fast månadsavgift samt en lägre %-satts löpande, och vi reglerar skatter och sociala avgifter innan vi utbetalar ersättningen till dig.

Förslag på hur löpande kan se ut:

Lotta är byggare. När hon köper saker till arbetet spar hon kvittona, när hon får faktura som hyra på lokal så spar hon den. En person anställer Lotta för att bygga ett staket då skriver hon till JBG och berättar vem hon jobbar hos, hur länge hon jobbat och hur mycket materialet kostade. Vi skickar ut en faktura till kunden. Varje månad samlar hon ihop alla kvitton och fakturor och skickar in dem till JBG som bokför dem. (De går att anpassa så att fakturor betalas hos JBG samt att material skickas in mer sällan.)

Vi skickar in all information till skatteverket, drar av avgifter ser till att försäkringar m.m är betalade och sedan får Lotta ut en lön på kontot.

Hur vet jag hur mycket de kostar för mig?

Mer info vad kostnaden kan bli för Dig, kontakta oss så ger vi dig ett pris. Välkommen!
Skicka ett mail och döp det till EA och sänd till eaforetag@jbggruppen.se alternativt fyll i formuläret på denna sida.

Intresseanmälan

Bilden är tagen av Brittis Broström